Project de Zorgmedewerker en Technologie

Beste zorgprofessional,

Wat leuk dat jij deelneemt aan de digitale variant van het Tech@doptie Spel! Op deze pagina vindt je informatie over de achtergrond en hoe spel in zijn werk gaat.

Achtergrond
Zorg en technologie: we horen en lezen er veel over. Termen als robotica, domotica en zorg op afstand worden steeds meer gemeengoed in de zorg. Maar wat betekent dit voor jou als zorgprofessional? Om zorgmedewerkers voor te bereiden op een werkomgeving waarin technologie een rol speelt, neemt jouw organisatie samen andere 27 andere zorgorganisaties, deel aan het project: De Zorgmedewerker en Technologie. Dit project bestaat uit drie fases:

Fase 1: Het digitale Tech@doptie Spel
Jij gaat met jouw collega’s het digitale Tech@doptie Spel spelen. Jullie gaan op een leuke manier met elkaar in gesprek over technologie in de zorg. Samen met de spelbegeleider gaan jullie op zoek naar de vragen en behoeften die jullie hebben over dit thema.   

Het digitale Tech@doptie Spel wordt gespeeld via Microsoft Teams. Hier lees je  stap voor stap uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Fase 2 en 3: Hoe gaat het verder
Wanneer het gehele team het spel heeft gespeeld wijst het team één voorloper aan. De voorloper gaat samen met andere voorlopers een leerarrangement volgen. Hierbij worden de voorlopers opgeleid en begeleid. Na het afronden van het leerarrangement lopen zij voorop in het gebruik van (zorg)technologie en worden daarmee het eerste aanspreekpunt voor zowel zijn/haar team als voor de eigen organisatie. Ook wordt de voorloper onderdeel van de kenniskring zorg & technologie.

Kijk hier naar de ervaring van een deelnemer:

Vragen?
Heb je nog vragen over het spelen van het spel binnen dit project Zorgmedewerker en Technologie? Neem dan contact op met de projectmanager Suus van Dijk via s.vandijk@wzw.nl