Home > Nieuws > Implementeren doe je zo: Lessons learned | Academy Het Dorp | de Practor is één van de sprekers

Implementeren doe je zo: Lessons learned | Academy Het Dorp | de Practor is één van de sprekers

26 augustus 2019
Academy Het Dorp en Health Valley nodigen je uit voor deze themabijeenkomst over implementeren van innovaties in de zorgsector. 

Datum: 26 augustus 2019
Aanvang: 15.30 – 18.30 u
Locatie: Academy Het Dorp, Heijenoordseweg 130 Arnhem
Deelname: gratis
Contact: info@academyhetdorp.nl

MELD JE HIER AAN

Wie zijn de sprekers tijdens deze themasessie?

Dr. Martijn Rademakers  – TONOS Care: de inhouse startup van AHD met een Gebruikers Raad met leden uit Siza, Careyn, Pleyade en ZZG Zorggroep als aanjager. Dr. Martijn Rademakers is algemeen directeur en medeoprichter van TONOS Care, dat zich onder de vleugels van Academy Het Dorp richt op het maken van slimme, algoritme gedreven tools die capaciteitsproblemen in de langdurige zorg helpen oplossen. De eerste
digitale planningstool voor basisroosters is gereed, getest en wordt inmiddels op kleine schaal gebruikt bij zorgorganisaties Careyn, Pleyade, Siza en ZZG Zorggroep. Daar draagt de tool bij aan de levering van de juiste zorg op het juiste moment: snel gepland,
efficiënt en bovendien cliënt- en zorgprofessional-vriendelijk. Sjors Groeneveld – Hoe kijken zorgprofessionals aan tegen zorgtechnologie en wat is er nodig om er mee te kunnen werken? 

Sjors Groeneveld is Practor Zorg & Technologie at Rijn IJssel & ROC Nijmegen. Het practoraat Tech@doptie is een samenwerkingsverband tussen zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs en overheid uit de regio Arnhem-Nijmegen. Binnen het practoraat is het Tech@doptie spel ontwikkeld om op een toegankelijke manier met zorg- en welzijnsmedewerkers het gesprek aan te gaan over de invloed van technologie op hun werk. Na het spel met meer dan 250 professionals uit de regio gespeeld te hebben heeft het practoraat, samen met de verschillende zorg- en welzijnsinstellingen, concrete vervolgstappen gedefinieerd zodat professionals klaar zijn voor een toekomst waarin technologie in zorg en welzijn vanzelfsprekend is.

Michel Peters – Implementeren en drijfveren van zorgprofessionals en cliënten 
Michel is Manager Informatie & Technologie Siza (sinds juni 2016) en op persoonlijke titel Lid Architectuur Board Informatieberaad Zorg (sinds juni 2018). Voor hem is de care een sector waar ICT voor zowel zorgverleners als zorgvragers een enorme bijdrage kan leveren aan een betere kwaliteit van leven. Met gedegen kennis en ervaring zet hij zich al sinds eind jaren 90 in om care-organisaties (50+) op strategisch en tactisch niveau te helpen bij Informatie & Technologie vraagstukken om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Enerzijds op het gebied organisatie, processen én ICT. Anderzijds door verbinding te leggen tussen de ambitie van de organisatie, de drijfveren van de zorgprofessionals en de concrete ICT-mogelijkheden voor cliënten en zorgprofessionals.

Themabijeenkomsten van Academy Het Dorp dragen bij aan kennisdeling met onder meer bedrijfsleven en zorgorganisaties om aan de hand van praktische toepassingen en kennis  innovaties in de zorg te kunnen optimaliseren en implementeren.