Home > Nieuws > Inspiratieontbijt: Hoe afhankelijk kun je zijn van zorg en techniek om je welzijn te verbeteren? 

Inspiratieontbijt: Hoe afhankelijk kun je zijn van zorg en techniek om je welzijn te verbeteren? 

27 mei 2021

Tijdens dit inspiratieontbijt vertellen Maud en Kamal, beide rolstoelafhankelijk, over hun uitdagingen in het dagelijks leven. En horen wij van KMD hoe zij gebruikers met beperkingen helpen met hun producten om te gaan en een zelfstandig mogelijk leven te leiden.

Schrijf je hier direct in

Meer informatie over de sprekers:

Maud en Kamal zijn twee actieve mensen woonachtig in Nijmegen die positief in het leven staan. Beide zijn rolstoelafhankelijk maar laten zich niet weerhouden om tal van activiteiten op te pakken. Techniek speelt hierbij altijd een sleutelrol. Maud en Kamal staan midden in het leven, Maud rijdt gewoon auto en Kamal heeft de MTS opleiding gedaan. In hun dagelijks leven komen zij tal van uitdagingen tegen die zowel zorg- als techniek-gerelateerd zijn. Dit betekent dat zij als geen ander de toegevoegde waarde van techniek in de zorg en welzijn sector kunnen toelichten. Tijdens het inspiratieontbijtje zoomen we in op deze uitdagingen.

Ze zijn al eerder op televisie geweest tijdens de uitzending van ‘Hello goodbye’. Vanaf 24 minuut 30 seconden komen ze aan het woord: Klik hier om de aflevering te bekijken.

Na deze eerste sessie komt het bedrijf KMD aan het woord. KMD ontwikkelt al meer dan 30 jaar ­(spraak)hulpmiddelen zodat mensen met een functiebeperking zelfstandiger kunnen leven. Ze hebben een multidisciplair team dat eigen apparatuur en software ontwerpt welke aansluiten bij elke hulpvraag. KMD helpt op deze manier om gebruikers met beperkingen om te gaan en een zelfstandig mogelijk leven te leiden. www.kmd.nl.

Inschrijven

Het inschrijfformulier is te vinden via deze link.