Home > Nieuws > Slimme Zorg Estafette 2021: Our House on Wheels in Arnhem en Nijmegen en kick off bijeenkomst!

Slimme Zorg Estafette 2021: Our House on Wheels in Arnhem en Nijmegen en kick off bijeenkomst!

01 februari 2021

© Zorg van Nu

Juist als het gaat om digitale zorg moet je innoveren. Daarom wordt de e-healthweek vanaf nu de Slimme Zorg Estafette. Niet een week, maar een hele maand met het thema zorginnovatie, in februari 2021. Tijdens deze maand staat wekelijks in één regio slimme zorg centraal, daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Afsluitend vindt een landelijke bijeenkomst plaats om vervolgstappen en geleerde lessen te delen. Tech@doptie levert deze week een bijdrage met onze Our House on Wheels bus en met een sessie tijdens de online kick-off bijeenkomst.

Our House on Wheels

Tijdens de Slimme Zorg Estafette week gaat ‘our House on Wheels’ experimenteerbus voor het eerst de weg op.

Our House On Wheels’

technologie voor zorg en welzijn

Our House On Wheels staat op diverse locaties in de regio Nijmegen en Arnhem om mensen bekend te maken en te inspireren met tal van zorg- en welzijnstechnologische producten. Onderstaand het schema waar je ons kunt vinden (tussen 10:00-14:00):

  • maandag 1 februari staan wij op de Campusbaan 6 – ROC Nijmegen – contactpersoon Gert-Jan Jacobs
  • woensdag 3 februari staan wij op de Kronenburgsingel 16 – Rijn IJssel Arnhem – contactpersoon Wim Schouten
  • vrijdag 5 februari staan wij op de Kapittelweg 33 – HAN in Nijmegen – contactpersoon Rob Schrijver

Op deze dagen ontvangen wij de docenten van de verschillende opleidingen, natuurlijk nemen wij de corona-regels daarbij serieus. Heb je interesse neem dan vooral contact met ons op.

Onze partners: ROC Nijmegen, Rijn IJssel, HAN Xperium Health, WZW.

Online bijeenkomst Oost-Nederland

Tijdens de bijeenkomst gaan we dieper in op de centrale vraag: hoe brengen we slimme zorg in onze regio samen een stap verder? Zeker gezien de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt en de veranderende zorgbehoeften in de regio. Maar hoe gaan we te werk? Welke uitdagingen spelen er in de regio en welke oplossingen zijn voorhanden? Van welke successen kunnen we leren? En tot slot bespreken we welke vervolgstap we morgen al kunnen zetten met elkaar.

Regio: Oost (Gelderland, Overijssel, Flevoland)
Datum: Maandag 1 februari 2021
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
 

 

Programma
10.00 – 10.35 uur Opening
10.35 – 10.45 uur Korte pauze
10.45 – 11.45 uur Deelsessies
11.45 – 12.00 uur Afsluiting

Meld je aan!

Tech@doptie is in twee deelsessies tijdens deze kick-off bijeenkomst actief:

Deelsessie: Slimme zorg en innovatie in het onderwijs
Technologie vind steeds meer z’n weg in zorg en welzijn. Dat heeft ook gevolgen voor de zorgprofessional en student. Hoe borg je technologie nu in de dagelijkse praktijk? Tijdens deze sessie willen TZA en Tech@doptie graag met jullie in gesprek over de uitdagingen voor organisaties en onderwijs rondom het werken met technologie in zorg en welzijn.
Sprekers: Rob Nijhuis, TZA; Sjors Groeneveld, Tech@doptie

Deelsessie: Hoe bereik je verschillende type technologiegebruikers in je organisatie?
Hoeveel analoge idealisten (‘digistarters’) lopen er rond in jouw team of organisatie? En hoeveel aarzelende technologiegebruikers, digivaardige professionals en digitale enthousiastelingen? Erg relevant als je digitale middelen wilt implementeren. Het maakt immers nogal uit of je een team zorgprofessionals hebt die denkt dat technologie hun baan over gaat nemen of dat je een team vol gadget-freaks hebt. In deze workshop geven we je tooling mee om hier serieus mee aan de slag te gaan. In samenwerking met Digivaardig in de Zorg en Tech@doptie lanceren we de zelftest ‘Welk digitype ben jij?’. Daarnaast delen we de bevindingen van de eerste 80 zorgprofessionals die deze test maakten.
Spreker: Bart van Mierlo, Vilans