Home > Nieuws > OTIB organiseert het mini-symposium: Technologie als sleutel naar de toekomst

OTIB organiseert het mini-symposium: Technologie als sleutel naar de toekomst

20 september 2019

Hoe kun je met eenvoudige technologische aanpassingen mensen langer zelfstandig laten wonen? Met deze vooruitziende blik begon OTIB ruim 10 jaar geleden met het project Technologie Thuis Nu. En nog steeds is het vraagstuk actueel. Daarom organiseren we op vrijdagmiddag 20 september 2019 het mini-symposium ‘Technologie als sleutel naar de toekomst’ bij Technologie Thuis Nu in Woerden.

Meer dan tien jaar waren de ‘domoticawoningen in Woerden’ een vaste bestemming voor schoolklassen, studenten, zorgprofessionals en installateurs. Tienduizenden bezoekers volgden er rondleidingen en cursussen. En nog steeds zijn er veel aanvragen, want de komende jaren neemt het aantal mensen dat langer zelfstandig wil blijven wonen steeds verder toe. Ook volgen technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo op. Tijd dus voor een volgende stap.

OTIB draagt het project Technologie Thuis Nu zowel fysiek als digitaal over aan het onderwijs waar het verder kan groeien. Tijdens het mini-symposium laten we met een kort en inspirerend programma rond dit thema je  zien voor welke nieuwe uitdagingen we staan en welke oplossingen mogelijk zijn. Zowel in het (beroeps)onderwijs, op de werkvloer, maar ook als bewoner van het steeds slimmer wordende huis.

Voor wie is dit mini-symposium?
•          Docenten Techniek in het Vmbo, mbo en hbo
•          Docenten Zorg van het mbo en hbo
•          Belangenverenigingen
•          Woningcorporaties
•          Installatiebedrijven

Wat levert deze bijeenkomst me op?
•          Ontwikkelingen op het gebied van levensbestending wonen.
•          Nieuwe speerpunten OTIB en Techniek Nederland rondom levensbestendig
wonen.
•          Overzicht scholingsmogelijkheden TTN zowel voor installateurs als docenten.

Programma
Bekijk hier het programma. Het symposium vindt op 20 september plaats, bij Technologie Thuis Nu, Korenmolenlaan 4, Woerden.

Inschrijven?
Je kan je kosteloos inschrijven voor het mini-symposium ‘Technologie als sleutel naar de toekomst!’ via deze registratiepagina.