Het rijdende experimenteerlab op het gebied van zorg- en welzijnstechnologie

Our House on Wheels

Inspireren en experimenteren met Zorg en Welzijn Technologie in de regio Arnhem, Nijmegen en Land van Cuijk.

Our House on Wheels is geïnspireerd op ‘Our House’ het concept dat als winnaar uit de bus kwam bij de MBO Hackathon 2019.  Dit concept is verder ontwikkeld en uitgewerkt door de docentonderzoekers van Tech@doptie naar het zijn huidige vorm en idee.

Wat is ‘Our House on Wheels’?  Het is een rijdende experimenteer bus op het gebied van technologie voor zorg en welzijn. Hierbij staan de 4 O’s centraal (ook wel de vier wielen waar de bus op rijdt):

Ontmoeten  &  Ontdekken  &  Onderzoeken  &  Ontwikkelen

Hoe zetten wij dit in? Technische zorg en welzijn producten kunnen worden uitgeprobeerd. In (en afhankelijk van het weer ook buiten) deze bus treffen graag medewerkers van zorginstellingen, burgers op leeftijd, mantelzorgers, en ook vanuit het onderwijs studenten, docenten en scholieren.

Technologie voor zorg en welzijn is steeds belangrijker in het leven van mensen.
Daarom willen wij:

  • deze technologie onder de aandacht te brengen bij leerplekken in de wijk en bij zorgorganisaties.
  • huidige en toekomstige zorg en welzijnsprofessionals en mantelzorgers inspireren en kennis laten uit wisselen.
  • de professionals ondersteunen bij het aanleren en uitvoeren van handelingen op verpleegtechnisch gebied.
  • burgers op leeftijd informeren over de mogelijkheden van zorg en welzijn technologie om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.
  • zorg en welzijn technologie onder de aandacht brengen bij leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Juist nu! Kleine groepen kunnen efficiënt aan de slag gaan en daarbij rekeningen houden met het nieuwe afstandsleren door Covid-19. Daarnaast kan het gebruik van zorg en welzijn technologie werkzaamheden of leefomstandigheden in de praktijk verbeteren.

Wanneer? Our House on Wheels kan op woensdagen langs komen op gewenste locaties binnen regio Arnhem, Nijmegen en Land van Cuijk. Op andere dagen van de week kan in overleg gekeken worden of het mogelijk is dat u langskomt op de Campusbaan in Nijmegen.

Wat verwachten wij van u! Wij verwachten dat er op de locatie een parkeerplek van minimaal 15 meter beschikbaar is. Ook hebben wij stroom nodig. Daarnaast verwachten wij samenwerking met uw medewerkers die voorlopers en/of innovatie in hun takenpakket hebben.
En natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden. De bijdrage die wij van u vragen is €100,- voorrijkosten plus € 100,- per uur exclusief BTW, met een minimum van 3 uur.

Voor een bezoek aan de locatie Campusbaan 6 te  Nijmegen berekenen wij €150,- per bezoek van 1 uur, voor maximaal 12 personen. Dit is inclusief op- en afbouw. Kosten voor meerdere groepen worden naar rato berekend.

Onze partners hierin zijn:   ROC Nijmegen  &  Rijn IJssel  &  Xperium Health HAN  &  WZW.

Nieuwsgierig? Neem contact op met het Tech@doptie team, via info@techadoptie.nl