Home > Succesvol onderzoek van Philips binnen Siza

Succesvol onderzoek van Philips binnen Siza

29 mei 2018

Soms wordt een val van een cliënt in de zorg niet gezien. Iemand kan dan pijn hebben zonder dat anderen dit weten. Hoe mooi zou het zijn om valincidenten te kunnen achterhalen en de tijd om hierop te reageren te verkorten. Philips en Siza werken hieraan. Recent hebben zij een project afgerond waarbij met inzet van technologie het valgedrag van cliënten van Siza is onderzocht.

De onderzoeksperiode heeft veel nuttige informatie opgeleverd die meer inzicht geeft in de complexiteit van het achterhalen van een val. Uit de pilot kwam onder andere naar voren dat het soms lastig is om een val met zekerheid te detecteren. Soms meet de detector een val terwijl de melding naar een ander tijdstip wijst.
Er is meer onderzoek nodig om beter inzicht te krijgen in vallen, de sensoren van een smartwatch en de gebruikerswensen.

Onderzoek in de praktijk is een speerpunt van het practoraat. Wij zullen dit dan ook blijven volgen. Wil je meer hierover lezen, kan dit doen door te gaan naar de website van de Academy Het Dorp, https://www.academyhetdorp.nl/hetdorp.net?id=11230

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *