Home > Nieuws > Doe mee met de werkplaats ‘Technologie in je lessen, dat doe je zo!’

Doe mee met de werkplaats ‘Technologie in je lessen, dat doe je zo!’

8 april 2021

Technologie verovert steeds meer terrein in de zorg. Dat betekent dat we hier ook aandacht aan willen besteden in het onderwijs. Hoe zorgen we dat studenten voorbereid zijn op de technologie die in de praktijk op hen wacht? Daar gaan we in deze werkplaats mee aan de slag! We gaan samen leren, op onderzoek, testen en elkaar inspireren hoe we technologie aan de hand van een model een plek geven in jouw lessenreeks.

Met docentcollega’s van zorg en welzijn uit heel Nederland ga je verkennen hoe je technologie een centrale plek kunt geven binnen je lessen. Hoe maak je de vertaalslag? Welke tools reik je aan? Ook als je zelf nog vragen hebt over deze toepassingen kun je technologie een plek geven in je lessen. Hoe doe je dat?

We gaan experimenteren, leren van elkaar en zorgen er samen voor dat jij handvatten krijgt om dit belangrijke thema in je lessen te integreren. Daarnaast zorgen we voor een praktisch kennisproduct dat andere docenten helpt zelf met dit thema aan de slag te gaan.

Voor wie is deze werkplaats?

Deze werkplaats is speciaal voor docenten in het mbo en hbo. Belangrijk is dat je als docent je eigen lessen kunt samenstellen en regie hebt over de uitvoering. We nodigen je uit om samen met een collega deel te nemen, dus twee docenten per onderwijsinstelling. Voordeel: samen is altijd leuker dan alleen, korte lijntjes, meer verbinding en door deze ervaring is gemakkelijk om het samen uit te rollen binnen jullie school.

Val je niet binnen de doelgroep van deze werkplaats maar heb je wel interesse? De mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan de ‘buitenring’. We houden je dan op de hoogte van wat er in deze werkplaats ontwikkeld wordt en je krijgt (deels) toegang tot de bijeenkomsten die georganiseerd worden in 2021.

Wat vragen we van jou?

Je commitment tot deze werkplaats van mei tot eind 2021. Concreet betekent dat: 4 digitale bijeenkomsten (25 mei, 8 juni, 21 sep, 9 nov) van twee uur (14:00-16:00u) met tussentijdse opdrachten, verkenningen die gedurende deze periode uitgevoerd worden.

SAMENWERKENDE PARTIJEN:

Ontwikkelaars van het V-model (Saxion, Tech@doptie, ROC Twente, Fontys, Deltion College, Summa College), PIT en Vilans.