Home > Nieuws > Tech@doptie gaat naar Health Valley Event (HVE)

Tech@doptie gaat naar Health Valley Event (HVE)

21 december 2017

Tech@doptie is aanwezig op het Health Valley Event. U ook? Dan ontmoeten we u daar graag! Neem contact met ons op als u een concrete afspraak wilt maken.

Elkaar vinden en versterken in medische innovaties

Tijdens het Health Valley Event ontmoeten wetenschappers, zorgprofessionals en ondernemers elkaar en dompelen zich onder in de nieuwste medische innovaties. Het centrale thema van deze dag is ‘Where people make the difference’. Doomernik legt uit waarom hiervoor gekozen is. “Uiteindelijk zijn het de mensen áchter de innovaties die het verschil maken. Zij zijn degenen die iedere dag weer bezig zijn met het verbeteren van de gezondheidszorg. Wie zijn ze en wat drijft ze? Dat willen we in beeld brengen.”

Health Valley Event: Operatiekamer van de toekomst

Tijdens het HVE worden talloze medische innovaties en ontwikkelingen besproken en getoond. Zo is één van de themasessies gericht op de operatiekamer van de toekomst. “We laten zien hoe hoogstaande technologieën de chirurg helpen zijn werk nauwkeuriger, efficiënter en sneller te doen”, aldus een enthousiaste Doomernik.

Toch is er niet altijd ingewikkelde hightech voor nodig om grote maatschappelijke impact te hebben. “Kijk maar naar de ontwikkelingen rond eHealth, hiermee worden grote groepen mensen op een laagdrempelige manier ondersteund bij zaken rond hun gezondheid. Deze manier van zorg raakt steeds meer ingeburgerd, en toch gaat het soms om relatief eenvoudige technologie.”

We laten zien hoe hoogstaande technologieën de chirurg helpen zijn werk nauwkeuriger, efficiënter en sneller te doen.

Uiteraard is er ook aandacht voor de algemene trend van dit moment: het personaliseren van behandeling en zorg. “Dat zie je duidelijk terug in de geneesmiddelenontwikkeling, maar ook bij de diagnostiek en behandeling van hartziekten spelen bepaalde persoonskenmerken een rol. Hierover zal Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan het Raboudumc, tijdens het evenement spreken. Wat blijkt is namelijk dat de verschillen tussen mannen en vrouwen in de cardiologie belangrijke implicaties hebben.”

Health Valley Event: Startups

Startups zijn een belangrijke schakel bij het ontwikkelen van medische innovaties en krijgen tijdens het HVE dan ook veel aandacht. Doomernik: “Startups kenmerken zich door hun vernieuwende blik op hoe het drastisch anders en beter kan in de zorg.

Die innoverende krachten heb je nodig, maar de startups kunnen het niet alleen. Tijdens het HVE bieden wij ze daarom de gelegenheid om te pitchen in onze ‘investors lounge’, om op die manier investeerders aan zich te binden. Ook reiken wij tijdens het HVE de Zorginnovatieprijs ter waarde van in totaal € 15.000 uit aan de meest innovatieve onderneming(en) op het gebied van zorg en welzijn. Ik zou dus zeggen, geef je op!”

Tijdens de evenementen van Health Valley ontstaan doorgaans interessante connecties. Doomernik: “Vaak hoor ik achteraf van bedrijven dat die contacten ze echt verder hebben geholpen met hun ontwikkelingen. Dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen.”

>> Meer informatie

[Bron: Medische Innovatie]