Home > Nieuws > Kennisdelingsevent onderzoek in het MBO succesvol

Kennisdelingsevent onderzoek in het MBO succesvol

13 februari 2020

Op 11 februari vond de tweede editie van het MBO kennisdelingsevent onderzoek plaats in De Proeftuin van Rijn IJssel aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Centraal thema was ‘onderzoek en onderzoekende houding’. Aan de hand van één minuut durende pitches presenteerden twaalf deelnemers tijdens het event hun bevindingen. Mieke Bouman mag zich winnaar noemen van de ‘Loep 2020’ voor het beste onderzoek op het gebied van het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

Enkele andere onderwerpen die de revue passeerden waren de rol van gesproken en geschreven taal in het onderwijs, de resultaten van een onderzoek naar een hybride leeromgeving en supplementgebruik op het CIOS. Daarnaast was het practoraat Tech@doptie aanwezig om ook de kennis uit het onderzoek te delen met de aanwezigen.

De jury, bestaande uit diverse directeuren van Graafschap college en Rijn IJssel  onder begeleiding van Chris Kroeze van HAN, bekroonde uiteindelijk het onderzoek van Bouman over de hybride leeromgeving van studenten. “Wij promoten de kennisdeling over, van en met studenten. Daarom is dit een terechte winnaar”, stelt de jury.

‘Graag horen hoe het beter kan’
Een van de toehoorders (tevens jurylid) was Ben Geerdink, voorzitter van het college van bestuur van Rijn IJssel. Volgens hem leidt bevlogen onderzoek vanaf de werkvloer tot verbeteringen. “Hier zijn twaalf mensen bezig met onderzoek en pitchen daar over.  Het feit dat je dat doet, is al geweldig. Er zijn veel meer mensen bezig met onderzoek, die hier niet zitten. Laten we daarom voor de editie van 2021 afspreken dat iedereen hier zit die met onderzoek bezig is. Ik wil namelijk héél graag horen hoe het anders en beter kan.”

Gezamenlijk opleiden
Het kennisdelingsevent ‘Samen verder in onderzoek en opleiden in de school!’ is een initiatief van de Opleidingsschool mbo Arnhem & Achterhoek. Hierin werken Rijn IJssel en het Graafschap Collega samen met de lerarenopleiding van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Het doel is het gezamenlijk opleiden van startbekwame docenten voor het mbo. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.opleidingsschoolarnhemachterhoek.nl.