Home > Nieuws > OnePlanet Research Center van start in Wageningen

OnePlanet Research Center van start in Wageningen

10 mei 2019
Bron: gld.nl
WAGENINGEN – Vrijdag was de officiële aftrap van het OnePlanet Research Center in Wageningen. Dat is het nieuwe innovatiecentrum voor nano elektronica en digitale technologie in landbouw, voeding, gezondheid en leefomgeving. Het nieuwe onderzoekscentrum krijgt afdelingen in Wageningen en in Nijmegen.

Volgens een woordvoerder van de Wageningen University & Research (WUR) waren daarvoor ruim 120 mensen naar de campus gekomen. De bijeenkomst werd gehouden in het Plus Ultra gebouw. Over ruim een jaar wordt daar, in een nieuwe vleugel, het daadwerkelijke centrum gevestigd.

OnePlanet is een initiatief van imec Nederland, Radboudumc, Radboud Universiteit en de WUR. Het samenwerkingsverband gaat langetermijnoplossingen ontwikkelen om de gezondheid te bevorderen. Ook het helpen bij voedselproductie staat op het programma, en dan wel op een duurzame en evenwichtige manier.

Impact op maatschappij

Bij de start waren organisaties en personen aanwezig die betrokken waren bij de totstandkoming van OnePlanet. Zo waren er bijvoorbeeld van de provincie Gelderland meerdere statenleden en gedeputeerden aanwezig. Ook waren er afgevaardigden van ministeries, uit het onderwijs, van onderzoeksinstellingen, het (inter-)nationale bedrijfsleven, gemeentes en uit de zorg.

Plaquettes

Tijdens het officiële openingsmoment onthulde gedeputeerde Michiel Scheffer, samen met andere bestuurders, twee plaquettes. Deze worden binnenkort op de locaties op de Wageningen Campus en Radboud Campus opgehangen.