Home > Nieuws > Pleyade en TU Eindhoven gaan samenwerking aan op gebied van zorginnovatie

Pleyade en TU Eindhoven gaan samenwerking aan op gebied van zorginnovatie

31 augustus 2018

 

De Arnhemse zorgorganisatie Pleyade en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaan nauw samenwerken de komende vier jaar op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. De organisaties willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de ouderenzorg door de resultaten te delen met andere organisaties.

Pleyade en de TU/e werken al samen op het gebied van innovatie. Sinds september 2017 zijn er diverse projecten geweest waar studenten en onderzoekers van de faculteit Industrial Design van de TU/e samenwerken met cliƫnten en zorgmedewerkers van Pleyade. Doel is onderzoek naar en het ontwikkelen van technologische innovaties voor de zorgsector, zoals innovatieve oplossingen om het dagelijks leven van ouderen gemakkelijker te maken. Op termijn willen ze de resultaten delen zodat ook andere zorgpartijen er gebruik van kunnen maken.

Beide partijen willen de samenwerking uitbreiden naar meerdere expertises en het strategisch gebied Health van de TU/e. Ook gezamenlijke fondsenwerving voor zorgonderzoek en -ontwikkeling behoort tot de mogelijkheden. Onlangs is een promovendus gestart om onderzoek te doen binnen Pleyade rond zorg en innovatie.

Ten behoeve van de samenwerking hebben Floor de Vroome, raad van bestuur van Pleyade, en Jan Mengelers, voorzitter van het college van bestuur van de TU/e, een intentieverklaring