Home > Nieuws > Practoraten werken samen aan toekomstbestendig onderwijs

Practoraten werken samen aan toekomstbestendig onderwijs

18 september 2019

Diverse practoraten die zich richten op zorg, welzijn en technologie hebben het initiatief genomen samen te werken in het ontwikkelen van onderwijs dat studenten voorbereidt op een zorgomgeving waarin steeds meer technologie aanwezig is. Aanleiding is de constatering dat er steeds meer technologie komt in het werk van zorg- en welzijnsprofessionals en het onderwijs een belangrijke taak heeft om toekomstig medewerkers hierop voor te bereiden.

Tijdens een eerste bijeenkomst op 18 september 2019 bij ROC Nijmegen hebben vertegenwoordigers van zeven ROC’s samen ervaringen uitgewisseld over de ontwikkeling van toekomstbestendig onderwijs. Al snel bleek dat de verschillende ROC’s tegen dezelfde uitdagingen aanlopen bij het ontwikkelen van dit nieuwe onderwijs. Bovendien spelen er gezamenlijke vragen rondom de inhoud en positionering van keuzedelen zorg & technologie.

Waarom zou elk ROC dan zelfstandig onderwijs ontwikkelen? Is er een manier waarop we daarin samen kunnen optrekken? Dat lijkt immers efficiƫnter, inspirerender en leuker. Aan de hand van concrete stappen hebben we een vervolgafspraak gepland om samen verder aan de slag te gaan.