Home > Nieuws > Studenten helpende aan de slag met technologie tijdens kennisfestival

Studenten helpende aan de slag met technologie tijdens kennisfestival

19 maart 2021

Donderdag 18 maart was het kennisfestival Technologie, Zorg en Welzijn. Die dag werden 6500 deelnemers waaronder studenten en werkende zorgprofessionals in de regio op de hoogte gebracht van de nieuwste toepassingen van technologie binnen het onderwijs en het werkveld.

De niveau 2 studenten van de opleiding Helpende dienstverlening van RijnIJssel kwamen die dag naar school om samen deel te nemen aan het festival. Gezien de inhoud en de opzet van het festival leek het ons passender om als groep samen dit groots opgezette festival te verkennen. Ook zijn onze Helpenden aangemerkt als een kwetsbare groep en konden om die reden wel een verzetje gebruiken.

Producten uitgeleed van iXperium HAN aan Tech@doptie

Angelique Brinkman van RijnIJssel en docent onderzoeker bij Tech@doptie heeft contact opgenomen met Jaap Dekker van iXperium HAN Arnhem met de vraag of er technologieën uitgeleend konden worden. Jaap hoefde hier niet lang over na te denken. Kelly Pelkman en Angelique zijn naar het iXperium gereden en hebben hun auto volgeladen met allemaal mooie technologieën. IPads met educatieve spellen, lego robots die je zelf in elkaar kan zetten en kan programmeren. Studenten hebben hun eigen ‘Cradle’ geknutseld met een Makey Makey. Kortom ze hebben flink geëxperimenteerd met allerlei leuke technologieën. Studenten waren blij om weer even samen op school te zijn. Ook gaven ze aan het heel leuk te vinden om te spelend te ontdekken.

Een mooi gebaar van het iXperium van de HAN.