Home > Nieuws > Tech@doptie koploper bij het Actie Leer Netwerk

Tech@doptie koploper bij het Actie Leer Netwerk

5 mei 2019
Eerste acht Koplopers Actie Leer Netwerk bekend[bron: actieleernetwerk.nl]

Eind april zijn maar liefst acht nieuwe Koplopers toegetreden tot het Koplopernetwerk van het Actie Leer Netwerk. De initiatieven zijn afkomstig vanuit het hele land. Van Rotterdam tot Drachten. Onder de nieuwe Koplopers bevinden zich samenwerkingsverbanden tussen zorgorganisaties en het onderwijs. Ook zijn er een welzijnsorganisatie, twee ziekenhuizen en een zorginstelling toegetreden.

Karin Luidens, manager Actie Leer Netwerk: “Wij zijn blij dat wij deze nieuwe Koplopers mogen verwelkomen. Met het uitdragen van vernieuwende voorbeelden met een concrete impact op de werkvloer willen we andere organisaties inspireren. Niet alleen om van bestaande Koplopers te leren maar ook om zelf innovatieve aanpakken te bedenken en te experimenteren met arbeidsmarktvernieuwing.”

Wie zijn de nieuwe Koplopers

Het Actie Leer Netwerk is enthousiast over de diversiteit en vindingrijkheid onder de nieuwe Koplopers. Zij hebben creatieve oplossingen gevonden die een bijdrage kunnen leveren aan de arbeidsmarktuitdagingen in zorg en welzijn.

Tech@doptie is een mooi voorbeeld van ‘arbeidsinnovatie’. Het initiatief is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en overheid. Gericht op het ontwikkelen, ondersteunen en stimuleren van activiteiten rondom technologie in zorg en welzijn.  Twee andere voorbeelden binnen dit thema zijn:

  • Werkdrukverlaging door het gebruik van een robot voor medicatiebereidingen in het Prinses Máxima Centrum (Robot voor medicatiebereiding);
  • Inzetten van virtual reality om zorgprofessionals te helpen met het omgaan van stressvolle situaties (Virtual reality in het onderwijs).

Binnen het thema ‘werken naar talent’ zijn Thuis op Maat en VIG Food Valley initiatieven die zich inspannen om uitkeringsgerechtigden naar een passende baan in zorg en welzijn te begeleiden. Daarnaast is Leren en Versterken/LEV Cello een nieuwe Koploper die zich richt op het versterken van de verbinding tussen onderwijs en praktijk, netwerkleren en leren als verantwoordelijkheid van het hele team Interessant is dat binnen dit project  ook de cliënten nadrukkelijk betrokken zijn. Baan in 1 dag is door het Actie Leer Netwerk geselecteerd vanwege de laagdrempeligheid gericht op het verkorten van de doorlooptijd bij werving. Zodat zowel kandidaten als werkgevers snel weten waar ze aan toe zijn.  Nummer acht in de rij van nieuwe Koplopers is Aandacht werkt, dat zich richt op het verhogen van de duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en het werkplezier onder ziekenhuismedewerkers.

Over elke Koploper is binnenkort meer informatie op de website te vinden. Volg het Actie Leer Netwerk ook op Twitter en LinkedIn om de verhalen als eerste te lezen.

Meld je aan

Het Actie Leer netwerk is constant op zoek naar goede voorbeelden en initiatieven, vooral die de focus leggen op behoud van personeel, goed werkgeverschap en meer uren werken. Heb jij zo’n goed initiatief dat concreet bijdraagt aan het oplossen van de personeelstekorten? En waar het resultaat merkbaar is op de werkvloer? Meld het initiatief dan aan als Koploper. Je hoeft bij de aanmelding alleen een korte vragenlijst in te vullen.

Koplopers ontmoeten

Het Actie Leer Netwerk organiseert op 12 en 17 juni bijeenkomsten waar je de nieuwe Koplopers kunt ontmoeten. En nadat ze hun idee hebben gepitched, met ze aan de slag gaan met actieleren. Aan de hand van het Actie Leer Netwerkspel brengen we de route in kaart die de Koploper heeft afgelegd bij het ontwikkelen van hun initiatief. Daarnaast vertellen ze uitgebreid over hun succes- en faalfactoren. Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan deze Koploper-bijeenkomsten?

 

Je bent vanaf 12.30 uur welkom voor de inloop met lunch. De bijeenkomsten duren tot 17.00 uur