Home > Nieuws > Terugblik kennisfestival Technologie in Zorg en Welzijn

Terugblik kennisfestival Technologie in Zorg en Welzijn

30 maart 2021

Op donderdag 18 maart vond het online Kennisfestival Technologie in Zorg en Welzijn plaats. Meer dan 6.500 zorg-, en welzijnsmedewerkers, docenten en studenten volgden een bomvol programma. Er waren 70 zorgvuldig geselecteerde sessies verdeeld over 14 podia, met aandacht voor de toekomst van technologie in zorg en welzijn. Secretaris-generaal bij het ministerie van VWS Erik Gerritsen trapte de dag af met een heuse ‘één tegen 3500’.

Vol programma
Na wat opstartproblemen door het vele aantal aanmeldingen spraken Richard van Hooijdonk en Lucien Engelen over de toekomst van technologie, was er een rondetafelgesprek met onder andere gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland en kwamen er vooral heel veel praktijkvoorbeelden voorbij.

Zo was er onder andere aandacht voor Our House on Wheels met docent-onderzoeker Wim Schouten die samen met WZW collega Suus van Dijk heel praktisch naar de inzet van technologie keken. Docent-onderzoeker Angelique Brinkman ging samen met HAN docent Rudie van den Heuvel het gesprek aan over de interdisciplinaire en multilevel leerwerkplaatsen die wij samen met OnePlanet uitvoeren. Practor Sjors Groeneveld ging in zijn sessie in op de mogelijkheden van Virtual Reality binnen zorg, welzijn en onderwijs.

Daarnaast was er aandacht voor ethische kwesties van technologie in zorg en welzijn en vertelden ervaringsdeskundigen hoe zij mee kunnen helpen de zorg te verbeteren. Er was een hackaton en de dag werd afgesloten met een heuse pubquiz. En dat alles met tussendoor ruimte voor muziek en toevallige ontmoetingen. Al met al met recht een bomvol programma.

Een blijvertje
De samenwerkende partijen die gezamenlijk het festival organiseerden zijn ervan overtuigd dat het een vervolg zal krijgen. Bovendien zijn de meeste sessies opgenomen en zijn deze voor alle studenten en medewerkers van de partners (dus ook voor ROC Nijmegen en Rijn IJssel) na het festival terug te kijken en te gebruiken in lesprogramma’s. Laten we hier vooral gebruik van maken!!

Terugkijken
Mocht je de opgenomen sessies terug willen kijken dan kan dat via de website www.technologiezorgenwelzijn.nl.