Home > Nieuws > Terugblik Tech@doptie hackathon 10 maart 2020

Terugblik Tech@doptie hackathon 10 maart 2020

16 maart 2020

Op dinsdag 10 maart organiseerden wij de Tech@doptie Hackathon 2020. Samen delen, leren en experimenteren middels design thinking, stond deze dag centraal en dat werd volop in praktijk gebracht. Studenten zorg en techniek gingen samen aan de slag met een casus van de Waalboog en Dichterbij. Hilde Latour (Waalboog) en Miranda van Berlo (Dichterbij) waren deze dag aanwezig om onze hackers met voldoende input aan de slag te laten gaan.

Daarnaast werd voor het eerst gebruik gemaakt van de hackathonwaaier en hackathonkoffer, gemaakt door Tech@doptie (meer weten volg ons op linked in!). Deze waaier geeft coaches handvatten om de groepen te begeleiden gedurende de hackathon. De waaier is gebaseerd op de principes van Design Thinking. We evalueren nu de waaier, passen deze waar nodig aan en zullen hem daarna via onze website delen met andere geïnteresseerden.

Alle deelnemers ontvingen een ‘Bewijs van deelname’, die bij velen inmiddels een mooi plekje heeft gekregen… De cliënten-app is de winnaar aldus de jury van de hackathon. Vanuit Dichterbij zijn er gesprekken rondom verdere ontwikkeling van de badkamer (snoezel-app) met de studenten die deze app bedacht hebben! Wat ons betreft tot volgend jaar! Bekijk voor een impressie van de dag onderstaand filmpje.