Home > Nieuws > Week van Zorg en Welzijn in teken van leren en werken in sector

Week van Zorg en Welzijn in teken van leren en werken in sector

3 maart 2019
[Bron: Arnhemse Koerier]  
Regio – Mensen die erachter willen komen of werken in de sector Zorg en Welzijn iets voor hen is, krijgen tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn alle gelegenheid om daar achter te komen. Het landelijke evenement van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart richt zich dit jaar op het laten zien van de mogelijkheden van leren en werken in de sector.

In Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland doen zon vijftig zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen mee aan de Week van Zorg en Welzijn. De activiteiten zijn divers; van een collegetour bij ouderenzorgorganisatie Bethanië, speeddates bij Iriszorg en Driestroom tot een hackathon van Tech@doptie en een kijkje achter de schermen bij Pro Persona. Op www.weekvanzorgenwelzijn.nl/wzw zijn alle activiteiten in de regio te vinden.

Meet Greet Zorg en Welzijn
In Arnhem, Nijmegen, Ede en Tiel vindt daarnaast een Meet Greet Zorg en Welzijn plaats waarbij zorgwerkgevers, de rocs en WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, gezamenlijk een programma bieden voor geïnteresseerden in leren en werken in de sector. Met onder meer:

Speeddates met werkgevers
Stel je vraag aan de loopbaancoach
Informatie over opleidingen Zorg en Welzijn
Aanmelden voor gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Meer informatie en aanmelden: www.werkeninzorgenwelzijn.nl/evenementen

Goed beeld van de sector
Het doel van de landelijke campagne is om potentieel nieuwe medewerkers te interesseren voor werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne en de activiteiten die de organisaties organiseren dragen bij aan een goed beeld van hoe het er werkelijk aan toe gaat bij zorg- of welzijnsorganisaties. Daarnaast geeft het geïnteresseerden de mogelijkheid om in contact te komen met werkgevers, loopbaancoaches en onderwijsinstellingen. Zij kunnen zich op een laagdrempelige manier oriënteren op een baan en/of opleiding in de sector. Dat is nodig, stelt Inez Pelgröm, communicatieadviseur van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, want er is nog steeds een groot personeelstekort in Zorg en Welzijn in Gelderland. Die mensen, die met hart en ziel elke dag weer voor de ander klaar willen staan, hebben we dus hard nodig.