Home > Nieuws > Inspiratieworkshop VR & AR door Virtual Lab 17

Inspiratieworkshop VR & AR door Virtual Lab 17

08 december 2021

Inhoud workshop
Johan Brinkman is medeoprichter van Virtual Lab 17. Hij heeft jarenlang gewerkt als docent, trainer en ambassadeur educatieve technologie in het MBO onderwijs. Virtual Lab 17 houdt zich bezig met Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) en verbinden dit op een laagdrempelige wijze aan het onderwijs.

Zo ontwikkelen ze verschillende 360 graden (VR) belevingen die als krachtig onderwijsmiddel ingezet kunnen worden in de lessen. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten van de doktersassistent opleiding praktijksituaties ervaren in een VR bril waarbij ze per praktijksituatie keuzemogelijkheden krijgen die het verloop van de ervaring beïnvloed. Ze zien dan ook de mogelijk verschillende uitkomsten van hun handelen. Een ander voorbeeld is dat voor Loopbaan & Burgerschap verschillende onderwerpen en locaties in beeld zijn gebracht, zo kun je een virtueel kijkje nemen in een synagoge of bijvoorbeeld een kerk.

Omdat er vaak weinig bekend is over de mogelijkheden en technieken willen wij hier verandering in brengen. Daarbij delen we gedurende de workshop vrijblijvend kennis, voorbeelden en ideeën. Tijdens de workshop ga je het ook daadwerkelijk in de praktijk ervaren. Na het volgen van de inspiratieworkshop heb je meer kennis over VR, AR en XR, heb je een beeld wat de huidige mogelijkheden in het onderwijs zijn, wat de toekomst op dit gebied zal zijn en heb je concrete ideeën om zelf aan de slag te gaan.

Aan het einde van de workshop ontvangen alle deelnemers aanvullend een e-book met daarin de samenvatting, aanvullende informatie, (praktijk)onderzoeken maar ook linkjes naar concrete voorbeelden.

Praktische informatie
Datum: 8 december 2021
Tijd: 9.00 uur tot 11.00 uur
Locatie: Experience Centre (Rijn IJssel Kronenburgsingel 16, 6831 EX Arnhem)
Voor wie: Docenten/medewerkers uit het onderwijs & (zorg)professionals uit de beroepspraktijk

Aanmelden
Wil je deelnemen aan deze inspiratieworkshop meld je aan bij Marijke van Nunen. Stuur een e-mail naar: m.vannunen@roc-nijmegen.nl
Geef je op voor 30 november 2021

Klik hier voor meer informatie over Virtual Lab 17