Home > Nieuws > Extended Reality en waar de wereld naartoe gaat

Extended Reality en waar de wereld naartoe gaat

23 maart 2022

Johan Brinkman van Virtual Lab 17 vertelde ons vandaag in een workshop over de nieuwe technologie m.b.t. Extended Reality en waar de wereld naartoe gaat. Een diverse groep docenten en medewerkers van zorginstelling deden mee. Alle aanwezigen houden zich bezig met  innovatie en het opleiden van toekomstige zorgprofessional, dit binnen de Waalboog, bij Rijn IJssel, bij ROC Nijmegen en door docent-onderzoekers van Techadoptie.

Extended Reality (XR) is de overkoepelende term voor virtual reality (VR), augmented reality (AR), mixed reality (MR) en andere immersive technologieën. Dit biedt de mogelijkheid om de fysieke wereld en de digitale wereld te verbinden op manieren waar we eerder alleen van konden dromen. Dit wordt gezien als de grootste en meest transformerende technologietrend voor de komende 5 jaar.

Aan de hand van mooie en confronterende voorbeelden werd besproken hoe deze technologie een verrijking kan zijn in het werkveld van de zorg- en welzijnsinstellingen en in het onderwijs.

Wij zijn geïnspireerd met producten, die nu ontwikkeld worden voor de opleiding doktersassistenten. Producten in de vorm van gamification en de Virtual Rooms, waarin mensen elkaar ontmoeten.

Dit wordt wat ons betreft vervolgd.